Jaargang 15, nummer 10
29 september 2017

Nieuwe ronde leefbaarheidsbudget

GELDERMALSEN - De gemeenteraad van Geldermalsen stelt opnieuw het leefbaarheidsbudget beschikbaar voor initiatieven uit de samenleving. Inwoners konden vanaf 1 september hun maatschappelijke initiatief indienen via www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget. Op 1 oktober sluit de inschrijving en checkt de gemeente of de ingediende initiatieven voldoen aan de voorwaarden. Na de herfstvakantie, op donderdagavond 26 oktober presenteren de initiatiefnemers hun idee aan de raad en de inwoners. Dit is in de vorm van een pitch per initiatief en een informatiemarkt in de raadzaal van het gemeentehuis. De dag erna kan het stemmen beginnen. Welk initiatiefnemer weet de meeste stemmen binnen te halen? Dat wordt op donderdag 30 november bekend gemaakt.

Het leefbaarheidsbudget

Het leefbaarheidsbudget is een budget dat door de gemeenteraad beschikbaar wordt gesteld voor maatschappelijke initiatieven. Net als vorige jaren hangen ze hier een wedstrijdcomponent aan. De initiatiefnemer die de meeste stemmen weet te winnen, mag een deel van het budget hebben om het initiatief uit te voeren. Kijk op 'www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget' voor meer informatie.

Categorieën

Net als de laatste keer zullen er twee categorieën zijn: (1) initiatieven tot een bedrag van €5.000 en (2) initiatieven tot een bedrag van € 10.000. Er is in totaal een budget van € 100.000 beschikbaar. Eerder al deden het Historisch Genootschap Tricht, VVTricht en de initiatiefnemers van WIND! een geslaagd beroep op dit budget. Wellicht dat er ook dit jaar weer Trichtse initiatieven kunnen profiteren. Het Platform Tricht Springlevend dient in ieder geval al een aanvraag in en kan uw stem goed gebruiken (lees over dit initiatief elders in de Dorpskrant).