Jaargang 15, nummer 8
7 juli 2017

Nieuw pand voor Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen geopend

GELDERMALSEN - Donderdag 15 juni bezochten bijna 150 mensen de opening van het nieuw pand van Werkzaak Rivierenland aan de Poppenbouwing in Geldermalsen. Corry Van Rhee-Oud Ammerveld, voorzitter van Werkzaak Rivierenland, verrichtte samen met Elfriede Boer, directeur van Werkzaak, de officiƫle opening. Oud-schaatser Erik Hulzebosch gaf een daverende motivatiespeech waarin hij met name werkgevers opriep om werkzoekenden een kans te geven en oog te hebben voor talent; want iedereen heeft talent.

Voormalig pand Lander

Poppenbouwing 18 is het paradepaardje van Werkzaak Rivierenland. Het gebouw waar in het verleden Lander gehuisvest zat is nu een open en transparant bedrijfspand geworden met volledig gerenoveerde productiehallen, een nieuw kantoor en een bedrijfsrestaurant. Alles waar Werkzaak Rivierenland voor staat komt samen in dit gebouw: talentontwikkeling, bedrijven voorzien van medewerkers met kwaliteiten die passen bij de vraag én mensen ontwikkelen op weg naar werk en meedoen in de maatschappij.

Vraag van de werkgevers staat centraal

Elk element in het nieuwe gebouw draagt bij aan de vraag van de werkgevers. Op die manier wil Werkzaak haar doelstelling om werkzoekenden aan werk te helpen realiseren. Er is ook veel aandacht voor een gezonde leefstijl en medewerkers kunnen in het bedrijfsrestaurant gezond eten kopen. Roken wordt ontmoedigd en bewegen gestimuleerd. In de tuin zijn diverse beweegattributen geplaatst. Denk aan een tafeltennistafel, een evenwichtsbalk en een fit voor werk parcours om oefeningen te doen.

Directeur Elfriede Boer over Poppenbouwing 18: ‘’Met veel trots loop ik door dit nieuwe pand. Het is zo inspirerend hoe we hier mensen in een mooie, frisse en energieke omgeving laten werken op de productieafdelingen en hun ontwikkeling actief stimuleren. We hebben letterlijk een mooie plek gebouwd. En dat bouwen aan talenten doen we ook figuurlijk. Met het bedrijfsrestaurant en de tuin met sport- en beweegelementen stimuleren we heel bewust een gezonde leefstijl. Mijn grote wens is dat het werkgevers doet inzien dat iedereen een kans verdient. Wie iemand een kans biedt ontdekt snel dat er een win-win situatie ontstaat.“