Jaargang 15, nummer 8
7 juli 2017

Corsowagen Buurmalsen-Tricht

BUURMALSEN - In de week van 30 april t/m 6 juni zijn vrijwilligers van de Stichting Corsowagen Buurmalsen Tricht wezen collecteren in de dorpen Buurmalsen en Tricht. De opbrengst van de collecte komt geheel ten goede aan de bouw van een prachtige corsowagen, welke te bewonderen zal zijn tijdens het jaarlijkse Fruitcorso op de derde zaterdag van september in Tiel. Dit jaar heeft de collecte in totaal € 1.287,88 opgebracht. De Stichting Corsowagen Buurmalsen Tricht bedankt hierbij nogmaals iedereen die de Stichting een donatie heeft gedaan en het Fruitcorso een warm hart toedraagt.

Aandeel in de Betuwe

Tevens mocht de stichting zich op 13 juni jl. verheugen op een bezoek van mw. W. Ros van Rabobank West Betuwe. Zij bracht een bezoek aan onze bouwlocatie (constructie werkplaats bij de Loonwerkbedrijf Piet van Beurden), waarbij zij verraste met een heel mooi “aandeel in de Betuwe”, een mooi bedrag van € 787,37. Tijdens de stemmaand april hebben tal van Rabobankleden een stem gegund. Het corsobestuur is dan ook ontzettend blij met dit “aandeel” en dankt de Rabobank en leden die hebben gestemd hartelijk. Iedere euro zal worden gebruikt om ook dit corsojaar weer met vrijwilligers een prachtige corsowagen te bouwen.

Chinese draak

Het ontwerp van corsowagen Corso Buurmalsen-Tricht is ‘De Chinese draak’. Naar het ontwerp van Marijke Van Beurden en Alfred Hoogerdijk. Deze week (6 juli) verhuist de corsowagen naar de bouwplaats aan de Groeneweg 36 te Buurmalsen en wordt de bouwplaats verder ingericht. Daarna gaan de plakkers aan de slag. Kinderen en belangstellenden die ook eens willen kijken hoe de bouw van onze wagen (Chineese draak) vordert zijn van harte welkom om eens binnen te lopen. Er wordt in de maanden juli, augustus en september op dinsdag- en vrijdagavond vanaf 19.00 uur aan de corsowagen gewerkt.