Jaargang 15, nummer 8
7 juli 2017

Geslaagde bejaardenreis

Op 7 Juni was het jaarlijkse uitstapje van de Reiskas Bejaarden Tricht. Om kwart over acht hadden alle 69 deelnemers een plek gevonden in de bus van Betuwe Express met Giel als chauffeur. De 1e bestemming was het Twents/Oranjemuseum Nieuwe Haghuis in Diepenheim, Twente. Na koffie met gebak werd men rondgeleid in het museum met veel informatie over het ontstaan van het museum en ook over alle mooie verzamelingen die er te bewonderen zijn. Enerzijds veel spullen die te maken hebben met ons koningshuis en anderzijds veel interessante en bijzondere gebruiksvoorwerpen uit het Twentse verleden. De enthousiaste vrijwilligers die wisten alles, met veel kennis van de historie, op een interessante wijze op ons over te brengen.

Ootmarsum

Daarna ging met naar het Land van Heeren en Boeren in Ootmarsum, een openluchtmuseum. Na de lunch was er de gebruikelijke loterij. Ook dit jaar waren er prachtige prijzen te winnen die, zoals gebruikelijk, beschikbaar waren gesteld door diverse ondernemers uit ons eigen en omliggende dorpen. Er werden veel loten verkocht, dus enerzijds nieuwe inkomsten voor de Reiskas Bejaarden en anderzijds diverse met een prijs gelukkig gemaakte reisgenoten.

Daarna werd het museum bezocht. Hier waren, in diverse in oude stijl opgetrokken behuizingen, veel zaken van het vroegere boerenleven in dit deel van Twente te bewonderen. Ontvangst

De laatste bestemming was Hoenderloo, het restaurant De Ruggestee waar men het diner gebruikte. Voor bijna iedereen allemaal onbekende bestemmingen, dus een verrassingstocht. Om ca. 20.30 uur was men terug in Tricht waar muziekvereniging OZOD het gezelschap opwachtte. Na het verlaten van de bus genoten we nog even van de muziek en babbelden we nog wat na en vervolgens gingen we richting huis. Ik denk dat ik namens alle deelnemers spreek als ik zeg dat we de organisatoren, het Ouderenfonds en ook alle sponsoren zeer erkentelijk zijn voor het aanbieden van deze fantastische dag. We hebben genoten. Tot 2018?? (Hans van Empel)