Jaargang 15, nummer 7
26 mei 2017

Muziek uit 1967 en daarvoor…!

Als vaste muzikale gebruikers van het Dorpshuis werden het Betuws Dagorkest en Triple B Bigband Betuwe als één van de eersten op de hoogte gebracht van het project, ’WIND’. Met dit theaterstuk wordt herdacht dat Tricht 50 jaar geleden werd overvallen door een vernietigende wervelstorm.

De repetitieruimte van beide orkesten zou worden omgebouwd als expositieruimte. Trouwens, het hele Dorpshuis van Tricht staat in de maand juni in het teken van dit Dorpstoneelstuk. Om een bekend spreekwoord te gebruiken, ’ieder nadeel heb z’n voordeel’ bedacht dirigent van beide ensembles, Bart van den Goorbergh, dat het wellicht leuk zou zijn te kijken of een aantal muzikanten van beide orkesten een groepje zou kunnen maken dat muziek zou kunnen spelen in het voorprogramma van de voorstelling.

Dit is gelukt. Een aantal keer zullen spelers van het Betuws Dagorkest en de Bigband vooraf een paar nummers spelen. In overleg met de organisatie van ‘WIND’, speelt deze groep hits uit het jaar 1967 en net daarvoor. Iedereen zal de nummers wel herkennen, 1967 was voor de popmuziek immers een prima jaar met grote hits die nu nog regelmatig op de radio te horen zijn.

Zo maken we van de nood een deugd en doen we als ensembles een klein beetje mee met dit geweldige project. Als je interesse hebt om eens te komen luisteren of wellicht om mee te spelen bij het Betuws Dagorkest of de Bigband, bel dan met Bart van den Goorbergh of stuur een mailtje.

Tel. 06 55544418 bvdgoorbergh@gmail.com