Jaargang 13, nummer 7
29 mei 2015

Handhaving Parkeerverbod van grote voertuigen in bebouwde kom

GELDERMALSEN - Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is het parkeren van grote voertuigen (langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter) binnen de bebouwde kom in de hele gemeente Geldermalsen niet toegestaan. Het parkeren van grote voertuigen op de openbare weg in woonwijken en bedrijventerreinen kan namelijk voor onveiligheid en overlast zorgen. Bedrijven moeten in hun eigen parkeerbehoefte voorzien. Direct laden/lossen mag overal als er op de veiligheid en doorstroming van het overige verkeer gelet wordt.

Er worden wel een aantal parkeerlocaties voor kort parkeren (maximaal 4 uur) beschikbaar gesteld. Deze zijn bedoeld voor chauffeurs die kort moeten rusten, wachten of tijdelijk een aanhanger moeten afkoppelen. In Tricht zijn geen gemeentelijke kort parkeerlocaties beschikbaar. Dat betekent dat er vanaf 1 januari 2016 bekeurd zal worden indien vrachtwagens in het dorp op de openbare weg geparkeerd staan.

Ondernemers die geen of onvoldoende parkeerruimte op eigen terrein beschikbaar hebben, krijgen tot 1 januari 2016 de gelegenheid om op zoek te gaan naar alternatieve parkeerruimte. Daarna zal tegen langparkeren van grote voertuigen worden opgetreden.

Meer informatie:

Wilt u meer informatie? Kom naar de informatieochtend op zaterdag 6 juni 2015 van 9:30 - 11:30 uur, gemeentehuis Geldermalsen. Wethouder Ton van Maanen en medewerkers geven uitleg en beantwoorden vragen. Er is informatie over de aangewezen parkeerlocaties en een ‘prikbord’ waar bedrijven beschikbare parkeerruimte aan kunnen bieden. Bijvoorbeeld op een leegstaande bedrijventerrein. Meer informatie en de locaties kortparkeren vindt u ook op: 'www.geldermalsen.nl/vrachtparkeren'