Jaargang 13, nummer 7
29 mei 2015

Feestelijke heropening Dorpshuis Tricht!

DORPSHUIS - Op zaterdag 20 juni 2015 staat de feestelijke heropening van Dorpshuis Tricht volledig in het teken ‘Van, Voor en Door het dorp’! Met een gratis dorpsontbijt, de officiële openging door onze peuters met de Commissaris van de Koning Gelderland, Dhr. Cornielje, een gratis bootcamp voor jong en oud, informatie en presentatie van, voor en door onze huurders, live muziek, en heel veel activiteiten voor jong en oud. NIEUW in het programma is de kleedjesmarkt voor onze basisschoolleerlingen van 14.00 uur tot 16.00 uur! We sluiten de dag af met een gratis spetterende feestavond door de ervaren feestband Total Eclips! Vanzelfsprekend is de bar open voor een hapje en een drankje. De grote verbouwing is helemaal klaar! Kom je kijken?

Even de recente historie van Dorpshuis Tricht:

Het was nog maar in 2011: het Dorpshuis Tricht was toen niet meer dan een commerciële zalenverhuurder en werd in haar voortbestaan bedreigd. Het toen nieuw aangetreden bestuur besloot het roer radicaal om te gooien en met het Dorpshuis Tricht een heel ander richting in te slaan: een dorpshuis Van, Voor en Door het dorp. Dit initiatief werd in 2013 beloond door een finaleplaats in de categorie ‘Buurt’ bij de Oranje Fonds Kroonappels actie én met een bezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima tijdens NLdoet 2015. Inmiddels werken ruim 120 vrijwilligers mee aan het doel; het Dorpshuis als het sociaal- culturele middelpunt van Tricht, waarmee het een belangrijke rol vervult in de sociale cohesie en het behoud en de verbetering van een leefbaar dorp.

Om te voldoen aan huidige normen en de nieuwe functies moest het verwaarloosde pand een aantal grootschalige verbouwingen ondergaan. Dit werd financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Gelderland, het Oranje Fonds, de VSB- en Rabo-bank . Maar ook vanuit het dorp hebben organisaties, bedrijven en inwoners een belangrijke bijdrage geleverd. Vrijwilligers hebben de volledige verbouwingsorganisatie op zich genomen en lokale bouwondernemers de uitvoering verzorgd. Het groeiende aantal voorzieningen en het in aantal, diversiteit en populariteit groeiende activiteitenaanbod vanuit de dorpshuisvrijwilligers, werkt verbindend. Inwoners en organisaties raken meer met elkaar betrokken. Wij zijn trots op dit resultaat en gaan dit met het gehele dorp vieren.

Kaarten en aanmelden:

Voor het Dorpsontbijt en de grote Feestavond heb je kaarten nodig. Als inwoner van Tricht kun je gratis kaarten afhalen. Vanaf 18 mei kun je op de maandagavonden en woensdagochtenden kaarten verkrijgen bij de bar van ons Dorpshuis. LET OP: maximaal 2 kaarten per persoon per activiteit! Zonder kaarten helaas geen deelname aan deze activiteiten!

Ben je sportief en niet bang voor wat vieze (sport)kleding? Meld je dan alvast aan voor de Bootcamp via openingsteam@dorpshuistricht.nl Onder deskundige leiding van Martin van de Broek van Mountain Bootcamps kun je na aanmelding gratis deelnemen aan een introductie les Bootcamp.

13.45 uur tot 14.45 uur: 12 jaar tot 16 jaar

15.00 uur tot 16.00 uur: 16 jaar en ouder

In deze Dorpskrant Tricht tref je ook de losse flyer met het volledige programma.

Kijk voor informatie op: http://'www.dorpshuistricht.nl/openingsfeest.html'