Jaargang 13, nummer 7
29 mei 2015

De molen van corsowagen 2014 naar zorglandgoed

HEESSELT - De prachtige molen op de corsowagen 2014 is bewaard gebleven, sterker nog, deze kreeg een nieuwe bestemming. De afgelopen maanden hebben Mors van Soelen en Remco van Blitterswijk de molen schoon gemaakt, het ijzerwerk geconserveerd en de molen opnieuw bekleed met duurzame bouwmaterialen (hout en dakbedekking) en vooral de molen gereed gemaakt voor echte bewoners. De molen is een konijnenhok geworden.

Zaterdag 9 mei ging de molen op transport en werd door de corsoclub Buurmalsen-Tricht aangeboden aan de familie Verwoert (Rian Verwoert is voorzitter van de St. 4-Stromenland).

De familie Verwoert heeft afgelopen najaar in Heesselt het zorglandgoed Bloemfonteijn geopend waar mensen met een meervoudige handicap wonen. De molen kreeg een mooi plaatsje in de tuin, zodat de bewoners dagelijks van de molen en de konijntjes kunnen genieten. De ombouw van de molen en het transport is mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren/vrienden van onze stichting, die o.a. belangeloos de bouwmaterialen aan ons ter beschikking hebben gesteld.

Op de Bloemfonteijn werd men hartelijk ontvangen en nadat de molen op zijn plaats stond was er voor iedereen koffie/thee/limonade en kregen een aantal van de bezoekers uit Buurmalsen-Tricht een rondleiding over het Landgoed Bloemfonteijn.

Bezoek vooral ook eens de website van de Bloemfonteijn: 'www.bloemfonteijn.nl'