Jaargang 13, nummer 2
19 december 2014

Omgevingsdienst Rivierenland controleert vuurwerk

TRICHT/REGIO - Een speciaal vuurwerkteam van de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) gaat de komende tijd de opslag en verkoop van vuurwerk in het Rivierengebied controleren. Dit jaar wordt op 37 plaatsen in het rivierengebied vuurwerk opgeslagen en verkocht. Het speciale vuurwerkteam controleert alle opslag- en verkooppunten. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de brandveiligheid, zoals de werking van sprinklerinstallaties. Op oudejaarsdag wordt tevens gecontroleerd of de verkoop volgens de regels plaatsvindt. Zo wordt onder meer gekeken of het vuurwerk een CE-keurmerk heeft.

Tweede jaar op rij

Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat de ODR de vuurwerkcontrole op deze manier aanpakt. De ODR sluit daarmee aan bij de Gelderse methodiek, waarbij alle vuurwerkcontroles op dezelfde manier worden uitgevoerd. De vuurwerkcontroles gebeuren in samenwerking met de Veiligheidsregio Gelderland Zuid. Op deze manier draagt de ODR bij aan een veilige en daarmee feestelijke jaarwisseling.

Omgevingsdienst Rivierenland

Sinds april 2013 verzorgt de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) vergunningverlening, toezicht en handhaving voor de provincie Gelderland en de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel. Het gaat om de vergunningverlening- en toezichttaken op het gebied van milieu en voor een aantal gemeenten en de provincie ook van bouwen (Wabo-taken).